Blog

Suksesshëm po vjenë konferenca ndërkombëtare për Siguri Kibernetike dhe Privatësia

User Rating: 2 / 5

Star ActiveStar ActiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Edhe pak ditë do të organizohete Konferenca ndërkombëtare për Siguri Kibernetike dhe Privatësia, që do mbahet më datën 2, 3 dhe 4 Shkurt 2017, ku do ketë shumë ekspertë vendor dhe ndërkombëtarë nga shumë institucione dhe kompani kredibile dhe të rëndësishme në arenën e Teknologjisë Informative dhe sigurisë së privatsisë.

Kjo konferencë organizohet nga kompania Cyber Security and Privatcy.

Fjalën e mirëseardhjes do e kenë: Mentor Hoxhaj, Robert Erzin, si dhe Edmond Hajrizi.

Fjalën hyrëse do ketë: Blerand Stavileci, Greg Delawie, si dhe Nehat Mustafa.

Secili nga puna, fushëveprimi dhe trajtimi i tij do flasin në këtë konferencë, ku si folës do jenë: Gabriella Cseh, Tomas Gulbinas, Jan Pluskal, Vladimir Vesely, Ugo Santillo, Dirk Boergerding, Philip Polstra, Laura Pula, Adem Grabovci, Blerta Kodra Deliu, Destid Pallaska, Shkëlqim Hysenaj, Teuta Zymeri, Faton Tony Aliu, Blerim Rexha, Naser Rafuna, Tanzer Abazi, Berat Buzhala, si dhe Kreshnik Gashi. Këta emra i japin vlerë dhe sukses kësaj konference.

Ky eveniment do moderohet nga: Mentor Hoxhaj, Tanzer Abazi, si dhe Blerta Deliu Kodra.

Si dhe në anën tjetër të sallës do jenë grupe të hakimit të ligjshëm,  me qëllim të gjetjes së hapësirave apo pikave të dobëta të sistemit të IT-së nëpër institucione dhe kompani. Në kuadër të këtyre grupeve të hakimit të ligjshëm do ketë edhe shpërblime.

Tanzer Abazi, organizator i këtij evenimenti, ka thënë për Vizioni.info se interesimi për pjesëmarrje çdo vitë e më shumë po rritet, ku po ka vështërsi për të fituar një vend për të qenë pjesë e audiencës, por edhe në grupet e hakimit të ligjshëm.

Se ky organizim nga viti në vitë po merr përkrahje të gjerë dëshmonë fakti se po përkrahet financiarisht nga shumë institucione dhe kompani të mëdha në realizimin e saj.

Organizatorët kanë pasur shumë vështirësi edhe në vitin e kaluar, por suksesi i tyre për të mbajtur një konferencë ndërkombëtare për Siguri Kibernetike dhe Privatësia, ku kalon përmasat rajonale , me një organizim që ka bërë që të ketë edhe këtë vitë emra të medhenjë të fushës së teknologjisë na bënë ne krenarë me organizatorët dhe qëllimin e tyre të mirë të afirmimit të Kosovës dhe aftësive të rinis i bënë shumë. /Vizioni.info/