Bitdefender lansoi veglën dekriptuese për GrandCrab ransomware-n

Kontriboj Fisnik Zharku Vegla dektiptuese në u zhvillua në partneritet të ngushtë me Europol ,Policinë Rumune, me mbështetjen e FBI-së dhe të agjencive të tjera ligjëzbatuese ju mundëson viktimave te këtij sulmi në mbarë botën të dekriptojnë (të kthejnë të dhënat e tyre të koduara nga ky ransomeare pa paguar dhjetëra miliona euro shpërblim ndaj […]

Continue Reading

Qka është Ransomware?

Ransomware është një lloj softueri me qëllim të keq në hapësirën kibernetike që kërcënon të publikojë të dhënat e viktimës ose të bllokojë përgjithmonë aksesin në të nëse nuk paguhet një shpërblim.Përderisa disa ransomware mund të bllokojnë sistemin në një mënyrë që nuk kërkon shumë dituri për ta tejkaluar këtë problem, disa të tjerë perdorin teknika […]

Continue Reading

Hakeret keq te motivuar mund edhe te na mbysin!

Tashme jetojme ne nje Epoke Digjitale, ku pjesen me te madhe te diten e kalojme prane kompjuterit apo telefonit, duke procesuar dhe ekzekutuar te dhena elektronike, po flasim per nje epoke ku Lufta, Automjeti, Telefoni, Shtepia, Monedha, Mjekesia quhet Lufta Kibernetike, Telefoni I Mencure, Shtepi e Mencure, Bitcoin dhe Operacionet Mjekesore te Kontrolluara nga Largesia. […]

Continue Reading